AROUND THE BLOCK MET ARCHITECTUURCENTRUM EINDHOVEN

Circulair ontwerpen & bouwen

Dit evenement = helaas vol, dus je kunt je helaas niet meer registreren!

Circulair ontwerpen & bouwen

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseert Architectuurcentrum Eindhoven op donderdag 4 februari 2021, een online bijeenkomst met architecten Jan Jongert, Marlies Zuidam en Michael Bol.

Jan Jongert is architect en oprichter van Superuse Studios. Hij is een van de pioniers op het gebied van circulair ontwerpen in Nederland. Hij was betrokken bij het ontwerp van het onlangs opgeleverde KEVN-paviljoen in Woensel-West. Hij vertelt over de realisatie van dit paviljoen, maar reflecteert ook op de ontwikkeling van het circulair ontwerpen in Nederland.

Marlies Zuidam is architect en partner bij het Eindhovense bureau FAAM architects. Met het bureau ontwikkelde ze een visie op ontwerpen waarin circulariteit en ecologie sleutelbegrippen vormen. Een benadering die het bureau ‘regeneratief ontwerpen’ noemt. De toepassing van hout speelt daarin eveneens een belangrijke rol.

Michael Bol is architect en oprichter van Buro Kade in Den Bosch. Het bureau is een van de initiatiefnemers van The New Block. Het initiatief gehuisvest het voormalige Circulab op Strijp-S. The New Block wil initiatieven op het gebied van circulair ontwerpen en bouwen verbinden en een duw in de goede richting geven.

Erna van Holland van COB Web zal het gesprek leiden.

Dit evenement = helaas vol, dus je kunt je helaas niet meer registreren!