PLAN JE EIGEN ROUTE DOOR DE WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Heb je interesse om één of meerdere evenementen te bezoeken maar geen tijd de hele agenda door te spitten? Geen probleem, wij helpen je!

Plan je eigen route door de agenda van de Week van de Circulaire Economie!

Heb je interesse om één of meerdere de evenementen te bezoeken maar heb je geen tijd om de hele agenda door te spitten? Geen probleem, wij hebben vast een kleine selectie voor je gemaakt: zo wordt het wel heel makkelijk kiezen!

(Ps. Natuurlijk is dit een kleine greep uit de agenda en valt er nog veel meer te bezoeken. Struin gerust nog verder door onze boordevolle agenda met verrassende evenementen!)

Circulaire Economie Basics Route
Is het begrip circulaire economie nog een relatief nieuw concept voor je, maar wil je er graag meer over weten? Of wil je je gewoon nog meer verdiepen in de alternatieven voor het huidige systeem? Als je deze workshops volgt, ben je weer helemaal bij! 

 • Je lunchpauze was nog nooit zo goed besteedt. Na een uurtje is je maag gevuld én is je kennis helemaal op basisniveau door deze lezing over Circulaire Economie! Dinsdag 12:00, bij NICE. 
 • In de masterclass Economics for Change laat Kees Klomp – aanjager van de betekeniseconomie – je in razende vaart kennis kennismaken met de alternatieven die er zijn voor het huidige systeem. Van de donuteconomie van Kate Raworth tot de Economics of Arrival van Katherine Trebeck. Dinsdag 19:00u, bij De Groene Afslag. 
 • De natuur is dé grote bron van inspiratie om op een heel andere manier met onze grondstoffen en productieprocessen om te gaan. Check deze inleiding in de Biomimicry om hier meer over te horen. Dinsdag 10:00u Fontys Hogeschool.
 • Ben je toe aan de echte, eerlijke verhalen uit de praktijk? Kom dan naar de Fuckup Nights Rotterdam. Vrijdag 15:00, vanuit Blue City

Food route
Zonder twijfel de lekkerste tour van deze editie. Hoe kun je bijdragen aan minder voedselverspilling en maak je duurzamere keuzes? Broodnodige informatie en ook nog eens heel lekker. Wij zitten al te watertanden.

 • Ga op tour langs inspirerende spelers uit de circulaire voedselketen en ontdek de mogelijkheden van een circulair voedselsysteem. Dinsdag 15:00, bij de Impacthub Amsterdam.
 • Schuif aan bij kok Gerard Voskuilen en zijn studenten op het ROC Friese Poort Sneek bij een webinar over circulair koken. Het zou ons niet verbazen als je daarna je eigen maaltijd met duurzame en lokale producten in elkaar draait! Vrijdag 12:00u. 
 • Hoe komt ons voedsel op tafel? Inspirerende veehouders en akkerbouwers die al circulaire stappen hebben gezet vertellen hun verhaal. Circulair Boert goed, Dinsdag 12:00u
 • Circulaire vierdaagse: thema voeding. Een circulair voedselexpert, hoogleraar, succesvolle ondernemer en een circulaire landgoedeigenaar bespreken de ketenontwikkelingen op het gebied van voedsel. Donderdag 10:30u, vanuit Rijk van Nijmegen. 

Circulair Bouwen route
Bouwend en project ontwikkelend Nederland zit niet stil! Ben jij benieuwd wat circulair bouwen nou precies inhoudt?  Bezoek één van de evenementen op de Circulair Bouwen – route en ontdek wat er al mogelijk is en hoe circulair bouwen ook maatschappelijke oplossingen kan bieden!

 • Ontwikkelaars, opdrachtgevers, adviseurs en bouwers: neem je boterhammen mee. Urbanizer Architecten vertelt je tijdens de lunch – aan de hand van praktijkvoorbeelden – alles over de realiteit en toepasbaarheid van circulair bouwen. Donderdag 12:00, bij Hof van Cartesius
 • Nature First. Een stad laten functioneren als een bos en met een bedrijventerrein de condities voor al het leven in de omgeving verbeteren – dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Ontdek het zelf! Woensdag 16:00, bij C-Beta. 
 • Een online symposium The architect’s roles in the Circular Economy and Circular Society‘, met o.a. Thomas Rau als spreker. Woensdag 8:45u, door het NWO-onderzoeksproject ‘Circularcity’ in samenwerking met de Circular Built Environment (CBE) Hub. 
 • Circulair en biobased bouwen heeft invloed op de bouwsector, maar kan ook oplossingen bieden voor andere maatschappelijke problemen. Hoe? Dat hoor je tijdens de kick-off van de Embassy of Circular & Biobased Building. Dinsdag 10:00, The New Block & partners. 

Aan-de-slag route
Hoe kun je zelf aan de slag? Met je business, als leider en/of als individu? Ontdek het zelf!

 • Bij de masterclass Impact Business Modelling ontdek je op wat uitdagingen en kansen zijn van vernieuwende businessmodellen – en of die voor jouw bedrijf geschikt zijn. Woensdag 15:00u, door GO!-NH Accelerators
 • Werken aan duurzame transitie naar de circulaire economie vraagt om een nieuwe mindset. Maar hoe kom je aan deze nieuwe houding? In de workshop Transformatief leiderschap voor circulaire transities leer je om je rol als vernieuwer vanuit een leiderschapsperspectief te bekijken! Vrijdag 13:00u, vanuit Circl
 • In de masterclass Think Big, Act now! vertelt Babette Porcelijn welke rol wij als westerse consumenten hebben in de wereld van klimaatverandering en duurzaamheidsvraagstukken. Donderdag 11:00, bij Circl.

Innovatie route
Maak kennis met mooie innovaties en slimme ideeën die Nederland rijk is! Van een stoel van hennep, tot slimme innovaties voor weven van nieuw textiel van oude vezels, of 12 innovatieve circulaire producten uit alle provincies. Laat je verrassen!

 • VR rondleiding bij circulaire koplopers. Neem een virtueel kijkje bij een wereldprimeur, de HEMP stoel van Vepa-Drentea en bij Snoek Puur Groen & Greenfield – waar de hennep voor deze circulaire  stoel vandaan komt. Donderdag 16:00u
 • In Twente is woensdag 3 februari feestelijke opening van het Circulair Textiel Laboratorium. Hogeschool Saxion & partners doen uit de doeken welke innovatieve oplossingen zij al bedacht hebben voor inzameling, sortering en het weven van textiel. Woensdag 12:00, bij Saxion Hogeschool. 
 • Op donderdag opent het circularariteitenkabinet! Maak kennis met 12 verrassende, overdonderende en innovatieve circulaire producten. Uit elke provincie één. Donderdag 16:30u, door de Natuur en Milieufederaties.
 • Nationale Hackathon Circulaire Economie. Mbo, hbo en wo-studenten komen in een week tijd met creatieve oplossingen voor uitdagingen die variëren van circulaire gebiedsontwikkeling, tot gedragsverandering of circulaire huisvesting. Sluit aan bij de live finale op Vrijdag 13.00!