OP 31 JANUARI 2022 START DE NATIONALE HACKATHON

Tijdens de Nationale Hackathon Circulaire Economie werken mbo, hbo én wo-studenten 5 dagen lang aan oplossingen voor circulaire vraagstukken. De finale vindt plaats tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Op 31 januari 2022 start de tweede Nationale Hackathon Circulaire Economie. Mbo, hbo én wo-studenten werken 5 dagen lang in interdisciplinaire teams aan oplossingen voor circulaire vraagstukken uit de praktijk. De finale van de hackathon vindt tijdens de Week van de Circulaire Economie plaats op 11 februari.

De studenten houden zich tijdens de hackathon bezig met de uitdaging welke circulaire kansen er zijn voor de textiel- en kledingindustrie. De teams nemen deel aan workshops en colleges van experts en zetten hun creativiteit in om te komen met gouden oplossingen voor hun eigen regio. Op vrijdag 11 februari pitchen de beste teams hun oplossingen voor een bekwame jury. 

Talentprogramma
De Nationale Hackathon CE staat open voor alle studenten die zin hebben in deze toffe uitdaging, maar maakt onderdeel uit van het viermaandelijkse programma Nationale Talentprogramma Leadership for the Circular Transition dat al op 1 oktober van start is gegaan. In vier maanden tijd leren zo’n 40 studenten alles over transitiedenken en ontwikkelen ze de leiderschapsvaardigheden die nodig zijn om bij te kunnen dragen aan de transitie naar een circulaire samenleving. Voor hen is de Hackathon CE het ultieme sluitstuk.

Finale
Op vrijdagavond 11 februari is (onder voorbehoud) tussen 19:00 en 21:30u de finale. Studententeams vanuit heel het land pitchen hun oplossingen voor circulaire vraagstukken. Een jury bepaalt wie de winnaar is, daarnaast kan er door het publiek ook gestemd worden op de publieksfavoriet. Het winnende team ontvangt een mooie – circulaire – prijs.

De Nationale hackathon CE is een initiatief van het Talentprogramma LCT.