Dat was de Week van de Circulaire Economie. Tot volgend jaar!

HUB VAN DE WEEK: THE SUBSTITUTE

Met een kritische blik op fast furniture is The Substitute de circulaire sectorversneller op het gebied van interieur en verbouw.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2022 fungeren meerdere organisaties als HUB. Als HUB ben je een pionier in het veld van de circulaire economie en organiseer je meerdere evenementen tijdens de week. Eén van deze HUB’s is The Substitute, hét platform dat jou helpt keuzes te maken op het gebied van duurzaam verbouwen en interieur. 

Fast fashion en fast food zijn onderwerpen die we de laatste jaren steeds vaker kritisch bekijken, maar hoe zit het dan met fast furniture? Machteld en Marieke vonden het hoog tijd om hier meer aandacht voor te vragen. Met The Substitute zorgen zij ervoor dat jij een overzicht hebt van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaam interieur en verbouwing. Onderdeel van dit platform is de eerste community voor duurzame merken, makers en professionals waar netwerk, kennis en marketing-power wordt gedeeld. In de transitie naar een circulaire economie is The Substitute een echte sectorversneller. Door te focussen op de sector interieur en verbouw weten zij deze tak te verbinden, wat de transitie krachtiger maakt om te versnellen. 

Tijdens de Week van de Circulaire Economie zullen ze de handen ineenslaan met The New Block in Eindhoven, waar de focus zal liggen op business en onderwijs. Meubelbedrijven die nog worstelen met het circulaire vraagstuk, kunnen inspiratie opdoen bij partners van The Substitute. Daarnaast zullen er twee speciale dagen zijn, één voor studenten en één voor architecten. Studenten die zich bezighouden met interieur en bouw kunnen kennismaken met duurzaamheid in dit vakgebied. De architectendag zal verdiepende kennis bieden waarbij verschillende lagen vanaf de binnenschil van een gebouw behandeld worden. Genoeg te doen tijdens de Week bij de Substitute dus! 

Meer informatie over The Substitute vind je op www.thesubstitute.nl

Machteld Rijnten en Marieke Kamphuis van The Substitute