FAQs

Frequently Asked Questions.
Veelgestelde vragen over De Week van de Circulaire Economie.

Hoe kan ik mijn evenement aanmelden?

Wil je een eigen evenement organiseren? Geweldig! Meedoen aan de Week van de Circulaire Economie is gratis. Meld je evenement direct aan of of mail je vraag of idee naar het projectteam via info@deweekvandecirculaireeconomie.nl.

Wanneer kan ik meedoen?

Evenementen worden georganiseerd door organisaties die actief op weg zijn naar een circulaire bedrijfsvoering. Elke organisatie die zich hiermee kan identificeren, is van harte welkom om mee te doen, of je nu starter bent of expert. Deel waar je trots op bent of deel juist je leerpunten.

Wat voor evenement kan ik organiseren?

Dit bepaal je helemaal zelf. Laat vooral zien waar jij trots op bent of waar je zelf van hebt geleerd. Een evenement kan variëren van groot tot klein, van een workshop of lunchmeeting, tot rondleiding, demonstratie of congres. Denk ook aan de mogelijkheid om een reeds gepland event te thematiseren rondom circulaire economie.

Zijn er criteria?

Een evenement is voor bezoekers gratis en gaat inhoudelijk natuurlijk over circulair ondernemen.

Bij voorkeur:

… richt een evenement zich primair op professionals, ondernemers (B2B) en organisaties;

… biedt een evenement concrete handvatten die participanten activeren;

… bevat je activiteit zoveel mogelijk interactie en praktijk-elementen waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan;

… geef je follow-up aan de deelnemers (activatie).

Hoe ondersteunen jullie bij PR?

Je lift mee op de landelijke aandacht in de media, positioneert jezelf als circulaire organisatie en krijgt een plaats voor je evenement op onze agenda. Daarnaast biedt het Versnellingshuis Nederland circulair! ondersteuning bij PR in je eigen netwerk. Je kunt in aanloop naar de Week een PR-Toolkit downloaden met kant-en-klaar formats en logo’s om je op weg te helpen met je PR. Ook hebben we een promofilmpje die je kunt inzetten. Samen creëren we reuring rondom de Week van de Circulaire Economie! #WeekvandeCE 

Wanneer moeten de activiteiten plaatsvinden?

De Week van de Circulaire Economie 2020 is van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari. Daar ligt het accent voor communicatie. Evenementen die tot drie dagen ervoor of erna worden georganiseerd, nemen we mee in de agenda.

Is er een deadline voor aanmelding van mijn evenement?

Hoe eerder je evenement is aangemeld op de agenda, hoe beter we die kunnen meenemen in de landelijke werving van bezoekers. Bij voorkeur staat je evenement voor 30 oktober op de agenda. 

Waar vinden de evenementen plaats?

De evenementen vinden plaats door heel Nederland, van Groningen tot Limburg, meestal zetten organiserende partijen hun eigen deuren open. Naast de evenementen die bij koplopers zelf te bezoeken zijn, is Circl tijdens de Week het fysieke hoofdkwartier, met een inhoudelijk weekprogramma én de mogelijkheid voor circulaire koplopers om er een eigen evenement te organiseren. Vraag het projectteam naar meer informatie over de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Voor iedere andere vraag, neem contact met ons op via jjan.heijns@hetgroenebrein.nl of p.kerste@mvonederland.nl.

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van :

NEDERLAND CIRCULAIR! wordt ondersteund door:

Uitvoerende partijen zijn:

De Week van de Circulaire Economie is DÉ LANDELIJKE CAMPAGNEWEEK VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE. De Week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die circulaire voorlopers zijn. Goede voorbeelden worden getoond, circulaire voorlopers ontmoeten elkaar, circulaire zoekers kunnen aan de slag met concrete handvatten.