Workshop I Circulair afval verrijkt de stad

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2019
14:00 - 17:00

Locatie
Second Love Food, bij New Metropolis

Categorieën Geen Categorieën


Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseert Second Love Food (lees ook ons verhaal op de online community) de workshop Afval verrijkt de stad.

Deze workshop is voor professionals die met hun organisatie aan de slag willen met hun afval- of reststroom. Tijdens de workshop leer je meer over innovatieve manieren waarop reststromen verwerkt kunnen worden. Het levert inzicht in je eigen reststromen en kun je aan de slag om hier een eigen businesscase voor op te stellen. 

Inhoud workshop

In een circulaire economie draait het om reststromen hoger opwaarderen voor meer en betere toepassingen. Als dat lukt gaan we upcyclen. Wegen de kosten om het werkelijk in de praktijk toe te passen ook op tegen de baten? Gezamenlijk gaan we kijken naar het proces om organisch(=natte), plastic en karton(=droog) afval/ reststromen te reduceren of valoriseren. Oftewel upcyclen.

Vragen die aan bod komen zijn:

Hoe krijg je zicht op de potentiele waarde van een reststroom? Wat zijn de alternatieven? En hoe start je de uitvoering? Naast een aantal voorbeeldcasussen uit de stad bestaat de mogelijkheid om met een eigen reststroom aan de slag te gaan en de eerste stappen richting upcyclen te zetten.

De workshop is bedoeld voor professionals die met een afval- of reststroom van hun organisatie aan de slag willen en/of geïnteresseerd zijn in hoe een project hiervoor moet worden aangepakt.

Programma

14.00    Ontvangst
14.30    Voorwoord door Dirk Koolen
15.00    Inzicht in je reststromen
15.15    Voorbeelden van good practices en technologie
15.45    Aan de slag met eigen reststroom: welke alternatieven zijn er?
16.15    Het opstellen van de business case
17.00    Afsluiten en borrel

Waar en wanneer?

De workshop wordt gegeven bij New Metropolis aan Burgemeester Rendorpstraat 1 in Amsterdam op woensdag 16 januari 2019. New Metropolis is een dependance van Pakhuis de Zwijger en wil de circulaire economie versnellen door ruimte aan te bieden voor bijeenkomsten en discussie.


Dirk Koolen, Second Love Food