Slow Fashionshow: Still Life

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2019
17:00 - 20:00

Locatie
Circl

Categorieën Geen Categorieën


Laat je inspireren door fashion van hergebruikte materialen en ontdek hoe je zelf duurzame modekeuzes kunt maken!

Met gedragen en afgedankte kleding als startpunt zal designer Jessica van Halteren een nieuwe collectie in het leven roepen. Een collectie gemaakt uit liefde en vol waardering voor materiaal. De collectie “Still Life” geeft een nieuwe kijk op mode en is een kritische reflectie op het huidige systeem. Centraal staat de vraag: Waarom is er niet altijd: “still life”?

Geïnspireerd door de gevangen schoonheid van stillevens, omarmt de fashion show ook letterlijk het “leven” van materiaal. Op woensdagavond 16 januari zal de collectie Still Life worden gepresenteerd in Circl. Een moment om de klassieke funnel van de mode-industrie te bevragen en het hergebruik van textiel als uitgangspunt te nemen in het proces.

Shopping Experience

Na afloop van de show kun je beneden in Circl een ‘shop’ rondje maken bij circulaire fashioninitiatieven zoals Kloffie Markt, Hacked By_, Lebl Denim e.a. Met iedere aankoop die je doet steun je een goed doel, en draag je hoe dan ook bij aan de toekomst van onze planeet.

Over M-ode

De M-ODE Foundation brengt getalenteerde Fashion Designers, Developers & Entrepreneurs naar een hoger leven, om duurzame en verantwoorde ondernemingen, producten en bewegingen te creëren. Talentontwikkeling en -educatie zijn de sleutel voor toekomstige generaties. M-ODE is dan ook een coachinghub die voorziet in: evenementen, workshops, seminars en masterclasses, die de nodige expertise samenbrengen op het gebied van zichtbaarheid & pers, internationale productie- en verkoopmogelijkheden en mogelijkheden voor een internationaal netwerk en samenwerkingsverbanden.

Aanmelden kan via:
https://circl.nl/programma/modeshow-for-the-love-of-slow-fashion

Beeld credits
Fotografie: Brenda Menken
Model: Ama Anim