Ronde tafel: Wat mag de wereld in 2025 van het Friese onderwijs verwachten?

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2019
15:30 - 17:30

Locatie
De Kanselarij

Categorieën Geen Categorieën


De Friese Aanpak – maatschappijgericht onderwijs

Bestuurders van onderwijsinstellingen, overheden en bedrijven gaan in gesprek met docenten, jongeren en beleidsmakers over de vraag hoe we het onderwijs – van basisschool tot universiteit- beter kunnen afstemmen op de positieve bewegingen richting een circulaire economie en een duurzame maatschappij.

Voor dit Ronde Tafel Gesprek over onderwijs, circulaire economie en een duurzame maatschappij zijn twee directe aanleidingen. Ten eerste de beweging die Spark vanuit Circulair Friesland binnen het onderwijs wil aanwakkeren om jongeren van basisschool tot universiteit structureel te betrekken bij het samen bouwen aan een circulaire economie en een duurzame samenleving.
Ten tweede de oproep van een aantal partners om met elkaar een beeld te maken bij de vraag: wat mag de wereld van het Friese onderwijs verwachten in 2025…?

De output van dit gesprek vormt de basis voor de gemeenschappelijk op te stellen Transitie DOE Agenda Circulair Onderwijs – onderwijs dat zich vanuit een integrale aanpak richt op de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.

Uitgenodigd zijn

  • bestuurders, directeuren, docenten, leerlingen en studenten van PO, VO, MBO, HBO en Campus Fryslân;
  • vertegenwoordigers en bestuurders uit het bedrijfsleven;
  • vertegenwoordigers vanuit de provincie en de gemeente,
  • betrokkenen vanuit het Inspiratie Overleg Onderwijs Fryslân.

Aanmelden is verplicht en kan via: heleentje.swart@circulairfriesland.frl