Netwerkevent Circulair Bouwen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
17/01/2019
16:00 - 19:00

Locatie
Plug in City

Categorieën Geen Categorieën


Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 januari 2019 vindt de Week van de Circulaire Economie plaats. In die week, op donderdag 17 januari 2019, organiseren Architectuurcentrum Eindhoven en Plug in City een netwerkbijeenkomst over ‘circulair bouwen’. We ontvangen u graag vanaf 16.00 uur op Strijp-S bij Plug-in-City.

‘De bouw is een bedrijfstak die voor 5,1% bijdraagt aan het BNP, maar tegelijkertijd is de bouw verantwoordelijk voor 25% van het wegtransport; 35% van de nationale afvalberg en 43% van de energieconsumptie en de CO2 emissie. Een sector die ongelofelijk complex is georganiseerd, en waarbij innovaties eerder toevoegingen aan een bestaande bouwpraktijk zijn en niet resulteren in een werkelijk andere organisatie en werkwijze in de bouw.’ Dat beweerde Jos Lichtenberg twee jaar geleden tijdens een van de bijeenkomsten over circulair bouwen van Architectuurcentrum Eindhoven. Maar hoe is het nu?

Er is in twee jaar veel gebeurd. Het thema circulariteit staat inmiddels op het netvlies van architecten, ondernemers, vastgoedontwikkelaars en bouwers. Er is een groeiende belangstelling voor de thematiek. Wat zijn nu de leerzame en trendsettende voorbeelden? Wat zijn de grootste uitdagingen? Met welke nieuwe business- en financieringsmodellen wordt de bouw nog sneller circulair? Met verschillende sprekers uit deze wereld gaan we, onder leiding Van Fulco Treffers, met elkaar in gesprek en op zoek naar deze antwoorden.

Alvast meer lezen over circulair bouwen en jouw match vinden? Bezoek de Nederland circulair! online community.