Circulair Beroepsonderwijs Noord-Nederland -Netwerkbijeenkomst

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
15/01/2019
Hele dag

Locatie
NHL Stenden Hogeschool

Categorieën Geen Categorieën


Hoe betrekken we jongeren bij de circulaire economie?

Tijdens de netwerkbijeenkomst van CB•NN gaan we onder andere aan de slag met de vraag hoe we tijdens de Dag van de Duurzaamheid al onze studenten op een ludieke, positieve manier kunnen betrekken bij circulair denken en doen. CB•NN bestaat nu een jaar, en alle MBO en HBO scholen van Groningen, Drenthe en Friesland zijn hier bij aangesloten. Ons doel is om de aandacht voor CE integraal en versneld in het onderwijsprogramma te krijgen.

We werken met een gericht jaarprogramma, bestaand uit:

  1. Vijf netwerkbijeenkomsten per jaar, gericht op het delen van kennis en informatie, op verbinding en verdieping en op het regelen van praktische zaken en vragen. In principe is er elke keer een gast of deelnemer die op een bepaald onderwerp (of vraag) dieper in gaat.
  2. Twee inspiratie en innovatie events, waarvan één in het derde kwartaal van 2018 (Week van de Duurzaamheid) en één in het eerste kwartaal van 2019 (SDG Congres) met studenten.
  3. Werksessies binnen elke onderwijsinstelling waarbij docenten kennis overdragen en kennismaken met methodes en middelen om meer circulair te denken en doen in het onderwijs.

Praktische info
Dit is een besloten bijeenkomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Heleentje Swart via heleentje.swart@circulairfriesland.frl

Kijk voor meer informatie op: