Lezing Babette Porcelijn

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18/01/2019
15:30 - 18:00

Locatie
co-working space C-Bèta

Categorieën Geen Categorieën


Op vrijdag 18 januari ben je van harte welkom in C-Bèta. Babette Porcelijn geeft een lezing over jouw verborgen impact, daarna heb je zeker genoeg informatie om jouw eigen (circulaire) voornemen te bepalen. We sluiten deze lezing en de Week van de Circulaire Economie af met een hapje en drankje voordat het weekend begint.
We zijn er trots op dat Babette Porcelijn deze lezing bij ons komt geven. Babette is initiatiefnemer van ’Think Big Act Now’ en schrijver van het boek De Verborgen Impact, over eco-neutraal leven (2016). Zij maakt inzichtelijk wat er op wereldschaal gebeurt (Think Big) en vertaalt dit naar een duurzaam dagelijks leven (Act Now).

 

Verduurzamen lifestyle
Babette legt blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid bloot, en ze ontwikkelde een verfrissende methode voor het verduurzamen van jouw lifestyle. Onderdelen hiervan zijn een Top Tien grootste impact op het ecosysteem, tips om dingen minder/beter/anders te doen en een Ecopuntensysteem. Dit evenement is een co-productie van C-Beta, C-creators, Schiphol Groep en Rabobank Regio Schiphol.

Programma
15:30 Inloop
16:00 Lezing Babette Porcelijn ‘Wat is jouw circulaire voornemen?’
17:00 Borrel

Over C-Bèta
De circulaire economie moet grotendeels nog worden uitgevonden. Eén van de plekken waar dat gebeurt, is C-Bèta. Een oude hoeve aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp, een toplocatie in de Valley op Schiphol Trade Park.

Circulaire broedplaats
De hoeve zelf is al een verrassend voorbeeld van circulair denken: ze is getransformeerd tot een circulaire broedplaats waar creatieven, ondernemers en makers samenwerken, exposeren en elkaar ontmoeten om de circulaire economie mogelijk te maken. C-Bèta is tevens gastheer voor evenementen en congressen en er kunnen werkplekken worden gehuurd. Het pand is ingericht met circulair materiaal, infrarood-warmtepanelen en circulaire meubels. Geleased natuurlijk, want in een circulaire economie gaat het niet om eigendom, maar om gebruik.

Over C-creators
Het doel van C-creators is de transitie naar de circulaire economie te versnellen en op te schalen. Binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) acteren zij als onafhankelijke organisatie om de transitie naar een circulaire economie te bevorderen. De MRA-regio heeft de schaal om een voorbeeldfunctie te vervullen op het gebied van de groei naar een circulaire economie en creëert daarmee exportkansen.

De metropoolregio Amsterdam is groot genoeg om veel vraag te bundelen en impact te hebben en klein genoeg voor nauwe samenwerking in de keten. Tot 2040 staan 220.000 nieuwbouwwoningen in de planning. Daarbij komt een forse uitbreiding in utiliteitsbouw en infrastructuur. Vier organisaties, TNO, Cirkelstad en EIB slaan samen met C-creators de handen ineen om dit circulair waar te maken.