IT-apparatuur duurzaam verwerken

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2019
07:00 - 16:30

Locatie
Brantjes Data-Vernietiging

Categorieën Geen Categorieën


In de week van 14 t/m 18 januari is het de nationale Week van de Circulaire Economie. Deze landelijke actieweek wordt georganiseerd door Nederland Circulair. Ook in de Waarderpolder wordt die week een actie georganiseerd: alle mkb-bedrijven uit de Waarderpolder kunnen gratis hun elektronisch afval laten vernietigen bij Brantjes Data-Vernietiging.

En om het nog gemakkelijker te maken biedt het bedrijf op woensdag 16 januari de mogelijkheid het elektronisch afval op te halen bij mkb-bedrijven uit de Waardepolder. Lees hier meer over de actie en doe mee.

Brantjes Data-Vernietiging is gespecialiseerd in het vertrouwd en gecertificeerd vernietigen van vertrouwelijk datamateriaal. Dat gebeurt volledig volgens de officiële integriteitsrichtlijnen van CA+, het keurmerk voor gecertificeerd vernietigen. Desgewenst ontvang je een vernietigingscertificaat.

Het bedrijf werkt met twee belangrijke waarden. Op één staat integriteit. Op de tweede plaats hergebruik van grondstoffen. De vernietiging van vertrouwelijke data gebeurt op locatie in de Waarderpolder. Voor het hergebruik van de waardevolle restmaterialen wordt samengewerkt met Sims Recycling Solutions Eindhoven. Sims ontmantelt de elektronica en scheidt onder andere ijzer, staal, koper, glas en plastic, maar ook gevaarlijke materialen als chroom, lood en kwik.

Mark de Boer, directeur van Brantjes Data-Vernietiging, vertelt: “Brantjes vernietigt op vertrouwelijke wijze de datadrager uit e-waste met onze industriële shredder. De rest van het materiaal, vrij van data, wordt door Sims Recycling Solutions verder verwerkt voor recycling. Sims is WEEELABEX gecertificeerd, dit houdt in dat het bedrijf gecertificeerd is om elektronica te recyclen.”

Verder helpen in circulair denken én doen

In de Week van de Circulaire Economie werkt Brantjes samen met Parkmanagement om mkb-ers in de Waarderpolder verder te helpen in circulair denken én doen. Want ook restafval van elektronica is geschikt voor hergebruik: het bevat namelijk veel edel metalen en plastic.

MKB-bedrijven uit de Waarderpolder krijgen in de week van 14 t/m 18 januari gratis de gelegenheid om elektronisch afval in te leveren bij Brantjes. Het datavernietigingsbedrijf zorgt dat de vertrouwelijke data worden vernietigd en de rest van de materialen van de apparatuur kan worden hergebruikt.

Inleveren van elektronische apparatuur

Ondernemers zijn die week welkom bij het kantoor van Brantjes Data-Vernietiging aan de Conradweg 19, om de elektronische apparatuur kosteloos in te leveren voor vernietiging. Onder andere harddisks, laptops, printers, kopieermachines of servers kunnen op werkdagen dan tussen 7.00 uur en 16.30 uur worden ingeleverd.

En om het ondernemers nog gemakkelijker te maken biedt Brantjes woensdag 16 januari de mogelijkheid het elektronisch afval op te halen bij mkb-bedrijven uit de Waardepolder. Ondernemers uit de Waarderpolder die hier interesse in hebben kunnen zich hiervoor aanmelden via dit formulier.