Fashion Session Lunch #2: #Lesswaste

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2019
12:00 - 13:30

Locatie
Circl

Categorieën Geen Categorieën


Recycling waste into stuff; hoe geven we ons afgedankt textiel een tweede leven?

Een middag verkopen op de IJhallen, rechtstreeks de textielcontainer in of weggeven aan een goed doel.Ieder jaar gooien we in ons land samen 235 miljoen kilo textiel weg en onze afdankertjes komen óveral terecht. Maar komt deze berg aan potentieel herbruikbaar materiaal, vol bijzondere kledingstukken die een tweede leven verdienen, op de juiste plek? Van afval naar grondstof, hoe pakken we dat aan? Samen met experts en modeontwerpers duiken we in de wereld van textielafval. Hoe ontwerp je met restkleding? Wat doet de gemeente met al onze oude kleren? En hoe dragen we zelf als consument bij aan #lesswaste? In dit programma gaan over deze thema’s en de oplossingen in gesprek!

Programma
12.00 – Lunch
12.30 – Programma

In gesprek met:
• Carmen Hogg is stijlantropoloog en onderzoekt stijl in relatie tot identiteit en (sub)cultuur. Ze gelooft dat stijl een middel is om vooroordelen te ontkrachten. Centraal in haar onderzoek staan onderwerpen als racisme, identiteit en (voor)oordelen. Eerder dit jaar reisde ze af naar Ghana om de sociale impact van kledingdonatie te onderzoeken. Wat gebeurt er eigenlijk met de kleding die we doneren aan Afrika?
• Jessica van Halteren, ontwerper in de breedste zin van het woord, laat met haar kleding een nieuw perspectief zien op mode. Wat is er duurzaam aan het ontwerpen van mode? Kunnen we hier anders naar kijken en van oude kleding nieuwe kleding maken? Ze vertelt over de bijzondere modeshow die ze bij Circl geeft later die dag, gebruikmakend van reststromen zoals kledingoverschotten en restmateriaal. Hoe gaat ze te werk?

Aanmelden kan via:
https://circl.nl/programma/fashion-session-2-lesswaste