Fashion Session Lunch #1: Van fast naar fair

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2019
12:00 - 13:30

Locatie
Circl

Categorieën Geen Categorieën


Over de reis van een kledingstuk, van fabriek tot in je kledingkast

Weet jij wie het kledingstuk dat je vandaag draagt gemaakt heeft? We kopen steeds meer, en weten steeds minder waar het vandaan komt. Gelukkig is er een fair fashion movement die staat voor eerlijk geproduceerde kleding met oog voor mens en milieu. Want als een prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Welke grote kledingmerken (denk aan Zara) zijn op de goede weg en betalen arbeiders een eerlijke prijs? En welke designers produceren er juist lokaal, hier in Amsterdam? Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met inspirerende ontwerpers en experts over de reis van een kledingstuk en initiatieven die laten zien hoe het beter kan!

Programma
12.00 – Lunch
12.30 – Programma

In gesprek met:
• Ytha Kempkes is oprichter van Atelier Made Here, een productie-naaiatelier dat ernaar streeft de maakindustrie terug naar Nederland te halen. Met de inzet van professionals die uit landen komen waar het ambacht om kleding te maken nog volop bloeit, zoals in Syrie en Irak, verkleinen ze de ecologische voetafdruk van onze kleding.
• Ruben Korevaar is als beleidsadviseur bij FNV Mondiaal actief betrokken bij de ontwikkeling van een sterke, onafhankelijke vakbeweging wereldwijd. Zo hebben ze de campagne #hetzitmenietlekker geïnitieerd om consumenten bewuster te maken van waar hun kleding vandaan komt. Hoe is het internationaal met de arbeidsomstandigheden gesteld en vooral, wat kunnen wij vanuit hier doen om deze te verbeteren?

Aanmelden kan via:
https://circl.nl/programma/fashion-session-1-van-fast-naar-fair