DEMODAY GO!-NH Circulaire Economie 2018

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18/01/2019
13:00 - 18:30

Locatie
Circl

Categorieën Geen Categorieën


>> NOG SLECHTS ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR<<

Het is bijna zover!

Op 18 januari bruist CIRCL op de ZuidAs van Circulaire Business Ideen…DEMO DAY is aangebroken!

Met dit event sluiten zestien innovatieve ondernemingen het GO!-NH Acceleratorprogramma ‘Circulaire Economie’ af.  Met pitches & presentaties nemen zij u mee in de ontwikkeling van hun propositie, groei, ambitie en uitdagingen.

Graag wijzen wij u erop dat – wegens grote beslangstelling – er nog slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar is. DEMO DAY is bij uitstek geschikt voor innovators, beleidsmakers, investeerders. Toegang tot het event is uitsluitend op persoonlijke uitnodiging. 

HET PROGRAMMA

13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening door gedeputeerde Jack van der Hoek
13.45 uur Deelnemers ‘On Stage’
15.15 uur Break Out Sessies
17.00 uur Drinks
18.30 uur Einde

GO!-NH DEELNEMERS

RUIK – Maakt parfum van natuurlijke materialen waaronder citrusschillen, kerstbomen en rozen. RUIK pakt verspilling aan door het in parfum te transformeren!

SOLAR SEDUM – Geeft advies, ontwikkelt en plaatst zonnepanelen in combinatie met groene daken. Solar Sedum was een van de eerste bedrijven in Nederland die de unieke combinatie van zonnepanelen en een groen dak aanbiedt.

BLU-ME– In scholen is veel geluidsoverlast, waardoor veel van de lesstof niet goed wordt opgenomen en er sneller vermoeidheid optreedt. I-did ism Blu-Me produceren geluidsabsorberende panelen van oude werkkleding welke door Breedweer geplaatst worden in scholen, in combinatie met een educatieprogramma.

BAMBOO BABY – Brengt wasbare luiers onder de aandacht. Dit doen ze door (online) verkoop, het geven van workshops, presentaties en consulten en het begeleiden en adviseren van overheden over het gebruik van wasbare luiers. Zo zorgt BambooBaby voor afvalvermindering en zijn ze duurzaam, milieubewust, en circulair.

CLOTHES THE CIRCLE – Een start-up bedrijf dat circulaire garens, vezels en producten ontwikkelt textielafval voor het verwerken van duurzame circulaire producten. Verwerking van halfproducten, garens, vezels en producten wordt in India gedaan.

AFVALZORG – Van origine een afvalverwerkend bedrijf met oog voor duurzaamheid en circulaire oplossingen. Het bedrijf heeft Solarbase ontwikkeld. Solarbase is een duurzaam alternatief voor een betonfundering van een zonnepark.

SMARTCROPS – Richt zich op biotechnologisch speur- en ontwikkelingswerk op gebied van agrarische producten en processen. In het bijzonder houdt SmartCrops zich bezig met het sluiten van kringlopen. Het bedrijf wil van afval weer voedsel maken voor dieren.

MAYYA SALIBA – Een bekroond circulair modemerk. Geïnspireerd door de alternatieve kunst, is elke creatie ontworpen voor circulariteit met behulp van afvalstromen, baanbrekende materialen en technologieën. Hun benadering om verandering te creëren is om de industrie opnieuw vorm te geven en de huidige status quo uit te dagen naar een toekomst gebaseerd op verbinden, bewustzijn en samenwerking.

POLIMEER – Sinds 2015 draagt Polimeer bij aan de transitie naar de circulaire economie en zelfvoorzienende steden. Het onderzoek richt zich op het door ontwikkelen van Polimarble, een nieuw hoogwaardig materiaal gemaakt van gerecyclede plastic zakken en folies.

UPP! UPCYCLINGPLASTICS – Ontwikkelt plastic recycling fabrieken voor lokaal verzamelen en verwerken van plastic waste. Momenteel actief in Vietnam en nu bezig om in Nederland dit op te zetten. Upp! takes your plastic waste and turns this into durable and 100% recyclable products for local use.

E-WASTE ARCADES – zet zich in om hergebruik van grondstoffen te bevorderen en bewustzijn te creëren over elektronisch afval. Door recyclen leuk en makkelijk te maken willen we het gat tussen de consument en de recycler overbruggen. In Europa wordt slechts één derde van het elektronisch afval gerecycled. Dat moet en kan beter! Wij willen een verschil maken door recycling leuker en makkelijker te maken en daarbij het bewustzijn van de consument te vergroten

BRAAM RECYCLING – verwerkt een grote hoeveelheid grond per jaar. Een deel hiervan is schoon en kan goed worden toegepast in tuinen e.d. Door de grond met een bepaald product te behandelen krijgt het de eigenschap dat het water vasthoudt. De toepassingen hiervoor liggen in veelal niet grondgebonden groenvoorzieningen en (dak) tuinen.

KLIMAATMISSIE NL – is in staat om per woning een voorspelling te doen van de kosten, onderhoud en het energiegebruik gedurende de looptijd van de lening. Zij ontwikkelt hiervoor ICT- oplossingen zoals de ee’yoo app en het gebouw gebonden contractmanagement systeem.

NEXT GENERATION MACHINERY (NGM) en Jan van Bodegom (loonwerkersbedrijf) ontwikkelen een emissievrije waterstof tractor, welke wordt geoptimaliseerd voor het maaien van bermen. Het doel is niet alleen een CO2 vrije tractor te ontwikkelen, ook wordt de efficiëntie van de machine sterk verbeterd wat resulteert in een lager brandstofverbruik

4YEF & PLUSLEVEN – Vanuit 4YEF is een oplossing ontwikkeld voor de energievoorziening van de toekomst. Wonen zonder energierekening was daarbij het uitgangspunt (Plusleven). Met een Plusleven woning kan energie worden opgewekt, gebruikt en uitgewisseld met andere energiegebruikers.

Provincie Noord-Holland DATALAB – Legt de link tussen grote maatschappelijke vraagstukken en de mogelijkheden die data en nieuwe technologie bieden. Datalab vergroot het databewustzijn van de eigen organisatie. Dit doen ze door experimenten waarbij data en technologie worden ingezet om een actueel vraagstuk op een nieuwe manier te verkennen.