De Circulaire Stad #48: Circulair Werkt. Knapt de stedelijke arbeidsmarkt op van een niet-lineaire economie?

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
15/01/2019
20:00 - 22:30

Locatie
Pakhuis de Zwijger, IJ ZAAL

Categorieën Geen Categorieën


Reduce, reuse, recycle. De principes van circulariteit kunnen veel betekenen voor een groene, duurzame toekomst. Maar de mogelijkheden reiken verder: ook de arbeidsmarkt knapt op van de circulaire economie. Wat is de potentie voor het werkende bestaan? En wat is er voor nodig om die potentie te benutten?

Met in dit programma onder anderen:

  • Peter Gersen – Ex’tax
  • Sabine Biesheuvel – Projectcoördinator bij BlueCity010

Nu zijn de belastingen op grondstoffen laag, en op arbeid torenhoog. Stel, we richten de belastingen zo in dat ze circulair-proof zijn: dan draaien we dat dus om. Tijdens deze avond gaan we kijken naar de sociale aspecten van een écht circulaire economie. Tijd voor een brede benadering van de economie van de toekomst.

Aanmelden

Kijk voor informatie en aanmelden op de site:
https://dezwijger.nl/programma/circulair-werkt

In deze programmareeks hebben we het over -en bieden we inspiratie voor- de circulaire stad: een stad waarin we slimmer en efficiënter omgaan met grondstoffen, energie en afval om een zelfregulerende en duurzame relatie met ons biosfeer te creëren. We kijken wat er al kan, wat er gebeurt, maar ook wat er nodig is om initiatieven verder te brengen en slimme verbindingen tussen kringlopen en mensen te leggen. We onderzoeken samen wat een collectief perspectief op een circulair Amsterdam ons kan brengen. https://dezwijger.nl/programmareeks/de-circulaire-stad