Dag van de Opknapper

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2019
Hele dag

Locatie
BlueCity010

Categorieën Geen Categorieën


Sinds dit jaar is de woensdag in de Week van de Circulaire Economie gedoopt tot Dag van de Opknapper. Verspreid over ontelbaar kasten in Nederland liggen tonnen aan spullen die wachten op een opknapbeurt. 🛠️ Reparatie van deze spullen is een eenvoudig eerste stap naar een Circulaire Economie. Doe mee als bedrijf of als persoon!

Wat is het?
Sinds dit jaar is de woensdag in de Week van de Circulaire Economie gedoopt tot Dag van de Opknapper. Verspreid over ontelbaar kasten in Nederland liggen tonnen aan spullen die wachten op een opknapbeurt. Reparatie van deze spullen is een eenvoudig eerste stap naar een Circulaire Economie. Om reparaties te stimuleren lanceert de Nationale Denktank de Dag van de Opknapper. Op deze dag organiseert de Nationale Denktank opknappers-ophaalservice bij bedrijven en de #Opknapper publiekscampagne.

Opknappers-ophaalservice bij bedrijven
Om het makkelijker te maken voor hun medewerkers om schoenen en kleren te laten opknappen, kunnen bedrijven zich tot en met 16 januari opgeven voor de opknappers-ophaalservice. Met deze service kunnen werknemers op een nader te bepalen dag schoenen en/of kleren ter reparatie inleveren op het kantoor. Deze worden dan opgehaald en via The Office Service met 20% korting gerepareerd. Binnen één week kun je jouw kleding/schoenen weer ophalen bij ons op kantoor. Via het platform van The Office Service kan je ook een opknapbeurt voor je fiets aanvragen.

Doe mee! 
Als je geïnteresseerd bent om je kantoor aan te melden, stuur dan een mail naar k.streekstra@nationale-denktank.nl en f.kempsverhage@nationale-denktank.nl, met de volgende informatie:

  • Het adres van de locatie(s) waar de opknapper langs zou komen.
  • De keuze welke services van toepassing zullen zijn voor de medewerkers: kledingreparatie, schoenreparatie en/of fietsreparatie.
  • Een contactpersoon op locatie, waar praktische zaken mee afgestemd kunnen worden.
  • Interne promotie van deze actie, zodat medewerkers goed geïnformeerd zijn.

Opknapper Publiekscampagne
In samenwerking met Milieu Centraal en andere organisaties roepen we via sociale media mensen op om op 16 januari dingen naar een reparateur om de hoek te brengen. Deel een foto van jouw reparatiewinkel op sociale media met #opknapper en maak kans op totale vergoeding van je opknapbeurt en 10 repen Tony’s Chocolonely!

Opknappermarkt bij Blue City in Rotterdam
Bij de circulaire hub Blue City in Rotterdam zullen op 16 januari 9 opknappers aanwezig zijn om al jouw spullen te repareren. Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/events/443825816152788