Circulaire Bouwproducten financieel waarderen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
17/01/2019
10:00 - 13:00

Locatie
TNO

Categorieën Geen Categorieën


Bent u leverancier van (circulaire) bouwproducten, maar is het realiseren van een circulair businessmodel een uitdaging omdat de berekening van de restwaarde van uw product lastig is? Of ontwikkelt u circulaire bouwprojecten, maar verdwijnt het duurzame voordeel omdat uw projecten gewoon ‘lineair’ afgeschreven worden?

TNO en C2C ExpoLAB tonen tijdens de Workshop ‘Circulaire bouwproducten financieel waarderen’ op 17 januari hoe het anders kan.

MAAK KENNIS MET DE RESIDUAL VALUE CALCULATOR

Tijdens deze workshop nemen experts van TNO en C2C ExpoLAB u mee in de aanpak achter het prototype van de RVC en wat deze voor uw organisatie kan betekenen. U krijgt inzicht in de belangrijkste factoren waarvoor we hebben gekozen, waarom we focussen op bouwproducten, en hoe we verder willen gaan. Al onze keuzes, en meer, willen we bij u toetsen in deze interactieve workshop. Want we beseffen dat dit enkel het begin is en dat er nog veel verdieping, toetsing en validatie van de methodologie gedaan moet worden. Daarvoor hebben wij een vervolgproject in gedachten met praktijkorganisaties. Ook over dit initiatief leert u ook meer tijdens de workshop.

PROGRAMMA WORKSHOP 17 JANUARI 2019

10:00 uur – Ontvangst
10:15 uur – Inleiding door Bas van de Westerlo (C2C Lab) & Willemijn van der Werf (TNO): De aanleiding om samen te werken op het ontwikkelen van de restwaarde methodologie
10:45 uur – Hoe bereken je de restwaarde van hele bouwproducten door Sanne van Leeuwen (TNO) en Mohammed Chahim (TNO): de binnenwand als testcase
11:45 uur – Een voorbeeld uit de praktijk
12:15 uur – Afsluiting en hoe nu verder
12:30 uur – Lunch
13:00 uur – Einde programma

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan via: https://www.tno.nl/nl/over-tno/agenda/2019/workshop-circulaire-bouwproducten-financieel-waarderen/.

Alvast meer lezen over circulair bouwen en jouw match vinden? Bezoek de Nederland circulair! online community.