Dat was de Week van de Circulaire Economie. Tot volgend jaar!

EVEN VOORSTELLEN: DE AMBASSADEURS VAN DE WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Anne-Marie Rakhorst en Laura de Vries gaan tijdens de Week van de Circulaire Economie op bezoek bij verschillende evenementen

Tijdens de Week van de Circulaire Economie gaan onze ambassadeurs bij verschillende evenementen op bezoek. De hele week nemen ze jou in hun vlogs mee naar evenementen, waar ze allebei vanuit hun eigen motivatie en expertise gesprek gaan met de organisatoren over hun bijdrage aan de circulaire economie. Wie zijn de ambassadeurs en wat kan je van ze verwachten?

Anne-Marie Rakhorst is naast ondernemer ook voorzitter van de Transitieagenda Consumptiegoederen. Daarom kan ze als ambassadeur vanuit haar brede expertise het gesprek aan gaan met organisatoren in de Week. In gesprekken over de circulaire economie kijkt zij ook naar het sociale aspect, zoals bijvoorbeeld het verdelingsvraagstuk van de grondstoffenschaarste. 

Laura de Vries is klimaatambassadeur bij Ministerie van EZK en Vicevoorzitter Jonge Klimaat Beweging. Hier helpt ze om jongeren meer aan tafel te krijgen wanneer het over de duurzame transities zoals die naar de circulaire economie gaat. Laura ziet in het thema van dit jaar ‘Actieplan van de toekomst’ een goede aanleiding om met de organisatoren in gesprek te gaan en hoopt dat organisatoren en bezoekers op een inclusieve manier met een actieplan bezig gaan. 

Hun bezoeken, vragen en gesprekken in de Week kan je volgen via hun vlogs op de social media van Het Versnellingshuis!