DE CIRCULAR HEROES VAN 2022!

Menno Rubbens (Cepezed Projects), Sandra Nap (Holland Houtland) en Bram Peters (Save Plastics) ontvingen dit jaar de erkenning 'Circular Hero 2022'.


Menno Rubbens (Cepezed Projects), Sandra Nap (Holland Houtland) en Bram Peters (Save Plastics) ontvingen dit jaar de erkenning ‘Circular Hero 2022’ voor hun inzet voor de circulaire transitie. Ook dit jaar werd tijdens de Nationale Conferentie Ciruclaire Economie weer een fantastische video getoond van het, voor de genomineerde, onverwachte moment waarop zij deze awards in ontvangst mochten nemen.

De jury bestaande uit Jacqueline Cramer (voorzitter), Karin van IJsselmuide (Nevi), Glimina Chakor (VNG /wethouder gemeente Groningen), Jan van Ginkel (provincie Zuid-Holland/IPO) en Meindert Smallenbroek (UvW). Hadden het volgende over de Heroes te zeggen:

“Menno Rubbens neemt met zijn kennis en ervaring de schotten weg tussen de projectontwikkelaar, architect en bouwer. Hij is alle drie. Hij zou niet anders kúnnen dan circulair bouwen, zelfs al zou hij dat willen.”

“Sandra Nap is één van de grote aanjagers op het vlak van het gebruik van biobased materialen in de bouw. Het gaat haar en haar bedrijf Holland Houtland echt om systeemverandering, waarin de omslag naar biobased bouwen een zeer belangrijk rol speelt en waarmee zij ook andere bedrijven hierin laat schitteren.”

“Bram Peters onderneemt vanuit een pure, intrinsieke drijfveer met de missie om zoveel mogelijk plastic te redden. Hij redt ruim 2 miljoen kilo afvalplastics per jaar. Dat is misschien meer 0,2% van de totale berg, maar met meer Brams zouden we een heel eind opschieten.”

Bekijk hier de video die is gemaakt van dit verrassingsmoment en laat je vooral aansteken door de blije reacties!

Video: presentatie door Jantien van der Laan en camerawerk door Ruben Faber.

De prachtige tekeningen van de Heroes zijn gemaakt door Ben Kubbinga.

De Circular Awards is een initiatief van het Versnellingshuis in opdracht van het ministerie van IenW. De Awards werden uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie, tevens de start van de Week van de Circulaire Economie.