CORONA EN HET ORGANISEREN VAN EEN EVENEMENT

Ga je een evenement online of fysiek organiseren? We helpen je graag met deze vraag.  

We kunnen ons voorstellen dat je als organisator door de wisselende corona-maatregelen met vragen zit over de organisatie van je evenement tijdens de Week van de Circulaire Economie. Bijvoorbeeld: ga je een evenement online of fysiek organiseren? 

Ons advies is om in eerste instantie in te zetten op een online evenement, waarbij je de mogelijkheid open houdt dat live publiek uiteindelijk ook aanwezig kan zijn. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat er minder publiek op je evenement afkomt: vorig jaar was de Week van de Circulaire Economie vrijwel helemaal online en waren er gemiddeld 40 bezoekers per evenement.

Een hybride evenement, waar plek is voor zowel fysiek publiek als online deelnemers, is aan te raden. Verschillende locaties in Nederland hebben tegenwoordig de faciliteiten om dit soort evenementen te organiseren. Zo zijn er zeventien circulaire hubs bij de Week van de Circulaire Economie aangesloten, waar je eventueel je evenement kan hosten.

Foto: Kick Smeets / Rijksoverheid 2021

Hou er ook alvast rekening mee in de opzet van je evenement. Zo kan je beginnen met een plenaire introductie, die wordt gevolgd door zowel het online publiek als de deelnemers die er live bij zijn. Daarna kan je in twee groepen uit elkaar: online en live. 

Tot slot een paar tips voor een inspirerend online bijeenkomst:

  • Doe een check in en check out met je deelnemers om ze direct actief deel te laten nemen en leuk af te sluiten. 
  • Werk soms in break-outs: kleinere groepjes of zelfs tweetallen. 
  • Zet een dagvoorzitter in voor een goed gesprek en die zorgt voor voldoende interactie met de deelnemers.

Meer tips nodig? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wanneer de maatregelen veranderen of er andere corona gerelateerde updates zijn, zullen we ook deze pagina updaten. Als je een keer wil sparren met het team van de Week van de Circulaire Economie, dat kan! Neem contact op via het formulier